Wie

Wij zijn Alfred, Hannah en Jelmer en samen vormen wij de familie Bout.


Alfred Bout | FOTO: Ton Adelerhof

Alfred heeft zijn zesde kroonjaar al achter de rug. Sinds zijn geboorte is hij, door het gevolg van rode hond tijdens de zwangerschap, doof. Zodoende heeft hij zijn basisschoolperiode op het Christelijke Instituut Effatha te Voorburg doorgebracht. Op deze dovenschool leerde hij de Nederlandse Gebarentaal. Ook thuis werd die taal hem aangeboden. Na een aantal jaren ging hij, naast het dovenonderwijs, ook in Putten naar het regulier onderwijs. De Nederlandse Gebarentaal werd zijn moedertaal.

De middelbare school werd in Amersfoort bezocht. Ook dit was regulier onderwijs, maar met de opkomst van tolken NGT werd het steeds makkelijker om ook hier mee te draaien. Na een sprintopleiding in het MBO vervolgde Alfred zijn studie door een opleiding tot accountant te volgen. Na het behalen van zijn Post-HBO had hij eindelijk zijn titel binnen. Sinds die tijd is hij ook werkzaam geweest bij Van Harberden Accountants te Veenendaal. Sinds 1 juli 2020 heeft Alfred zijn baan opgezegd om volledig als vertaalconsulent (in opleiding) aan de slag te gaan.

Alfred is een actieve, sportieve, gezellige en humoristische man. Hij is dol op motorrijden, judoën, hardlopen, krant lezen, samen met Jelmer spelen en voor een gezellig potje Risk is hij ook wel te porren.


Hannah Bout | FOTO: Ton Adelerhof

Ook Hannah heeft het zesde kroonjaar achter haar liggen. Opgegroeid in het dorp dat ook wel de parel van de Veluwe genoemd wordt. Na jaren naar school gelopen te zijn (de basisschool was naast haar huis) ging zij 10 kilometer verderop naar het middelbaar onderwijs. Daar wist ze tot de vijfde klas van de HAVO niet welk beroep ze wilde gaan uitoefenen, tot ze in een kerkdienst voor doven een Tolk Nederlandse Gebarentaal aan het werk zag. De rest van de week ‘sprak’ de Heere via verschillende wegen om Hannah tot dit werk te roepen.

Dat resulteerde in een ‘verplichte’ snuffelstage bij Alfred op zijn HBO opleiding. De tolk van toen zegt dat Hannah alleen maar oog had voor haar klant.. Nou ja, van het een kwam het ander. Ondertussen was Hannah begonnen aan de opleiding tot Tolk Nederlandse Gebarentaal aan de Hogeschool Utrecht te Utrecht. Momenteel is ze al ruim 10 jaar aan het werk als tolk.

Hannah is een gezellige, talige en organisatorisch sterke vrouw. Ze is dol op creatieve dingen, handig met computers, bakte een tijd lang hun eigen brood, houdt van het lezen van boeken en zoekt allerlei onderwerpen die haar interesseren tot het bot uit.


Zoals gezegd kwam van het een het ander en stapten Alfred en Hannah in 2010 in het huwelijksbootje. Een paar jaar later werden ze verblijd met de geboorte van hun zoon Jelmer.

Jelmer is een sportieve, vrolijke jongen. Hij is dol op het lezen van boeken. Spelen met onze viervoeter vindt hij ook erg leuk. Jelmer is tweetalig opgevoed en spreekt dus zowel Nederlandse Gebarentaal als Nederlands.


FOTO: Ton Adelerhof

Wij, de familie Bout, zijn kerkelijk betrokken bij de Hersteld Hervormde Gemeente te Putten en bij de samenkomsten van de Levensbron te Ede. De Levensbron is een maandelijkse bijeenkomst voor doven, waarin op een laagdrempelige manier het Woord wordt gedeeld.