Eindbestemming bereikt

Zondag hebben we deze kerk bezocht. We werden om 09:30 ontvangen met ontbijt en hadden daarna met elkaar een Bijbelstudie. Na de gespreksvragen in kleine groepjes besproken te hebben, begon de ‘echte’ dienst. Het was fijn om te merken dat de Heere Zijn kinderen over de hele wereld heeft.

Dinsdag zijn we naar onze eindbestemming, Grand Forks (GFK) gevlogen.

Daar kregen we de sleutel van ons appartement. We hebben een drie-kamer-appartement gekregen. Één slaapkamer voor Jelmer, één voor ons en één hebben we omgebouwd tot woonkamer.

Met allerlei platen en stickers hebben we de boel wat opgeleukt. Lekker ons eigen plekje gemaakt voor de komende maanden. 

Woonkamer:

Muursticker in de gang:

Vandaag, woensdag, voor het eerst in de kantine hier gegeten. Kantine.. zeg maar gerust restaurant. We praten jullie hier later over bij. Wij hebben onze ogen uitgekeken.

Daarna hadden we een staff-bijeenkomst over allerlei huishoudelijke en administratieve mededelingen. Ook werden alle nieuwe mensen voorgesteld. Leuk om zo wat mensen te leren kennen.

Ook via Jelmer leren we mensen kennen. Hij ging vanmorgen voor het eerst naar het kinderprogramma. Dat ging uitstekend. Vanmiddag heeft hij met een meisje gespeeld dat daar vanmorgen ook was. Dat loopt wel. Hier zijn we erg dankbaar voor.

Vanavond zijn we met iemand meegereden naar de winkel om nog wat spulletjes in te slaan. Als je nog geen stress hebt, dan moet je eens gaan winkelen bij SuperTarget… Als je hier geen keuzestress van krijgt..

ONGELOFELIJK! Dit is nog maar 1 pad. Er zijn er wel 40 of nog meer.. Alles wat je maar kunt bedenken kun je hier krijgen. Oke.. ze verkopen geen tractoren, maar het is een Welkoop, Blokker, Hema, Albert Heijn, Etos, H&M, etc, in ÉÉN!

Het vriesvak bestaat uit vijf paden met aan beide kanten vriezers..

Schat, neem je even luiers mee? Euh.. ja, welke?!!                                                              De keuze is reuze, zie hieronder.

Aftellen

Nog 7 nachtjes slapen en dan is het zover!! Tot die tijd zijn we nog druk bezig met opruimen, schoonmaken, bij elkaar zoeken en inpakken.

Alles nog een laatste keer. Nog één keer patat eten en dan de frituurpan schoonmaken, nog één keer bij oma spelen, nog één keer een gezellig samenzijn met familie en vrienden, nog één keer de badkamer soppen en nog één keer de vaatwasser aanzetten.

We leven helemaal naar onze reis toe en hebben er ontzettend veel zin in. Heel erg bedankt voor uw en jouw meeleven. Ook de gebeden die met ons mee reizen stellen we erg op prijs! Wat bijzonder dat de Heere niet aan een tijd of een plaats vast zit, he?!

Op 25 mei hopen we echt in het vliegtuig te stappen. Na een reis van ruim 12 uur komen we in Minneapolis aan. Daar verblijven we een weekend bij mensen van de plaatselijke gemeente. Op 29 mei vliegen we naar onze eindbestemming, Grand Forks ND. Op 4 juni gaat de studie echt beginnen.

America, here we come!

Terugkijkend dankbaar

De informatieavond, waar we zo naar uit hebben gekeken, ligt achter ons. Terugkijkend kunnen we niet anders dan zeggen dat we ontzettend dankbaar zijn.

Dankbaar voor de locatie die we konden gebruiken, voor de tolken, voor de grote belangstelling vanuit allerlei verschillende kanten. Vrienden, familie, collega’s, buren, gemeenteleden en anderen die zich aangesproken voelden door het onderwerp of zich betrokken weten met ons.

Echt hartverwarmend om voor zo’n grote groep dit project te mogen presenteren.

Dankbaar voor onze thuisfrontcommissieleden; Lucy, Jochem en Evita! Mede door hun inzet was deze avond mogelijk. Zij hebben de stand in de hal bevoorraad met gebareneieren, gehaakte hartjes, grabbelton en ansichtkaarten.

Speciale dank voor de jongedames die geholpen hebben bij het voorbereiden en verkopen van de diverse artikelen.

Maar onze grootste dank gaat uit naar de Heere! Hij gaf ons kracht, wijsheid en gezondheid om deze avond te kunnen presenteren.

Hem zij alle lof nu en tot in eeuwigheid!